Centrale verwarming GUNS Jan bvba WARMTEPOMP " THERMIA"
.
 Groene engergie
 

 Groene technieken "WARMTEPOMP"

Als op termijn fossiele brandstoffen zoals gas en stookolie worden uitgefaseerd, is het raadzaam te kiezen voor een duurzame verwarmingsoplossing. De Thermia warmtepomp ‘made in Sweden'is de pionier in warmtepomptechnologie. Dankzij heel wat gepatenteerde technieken haalt de Zweedse Thermia warmtepomp een zeer hoog jaarrendement.

Zowel voor uw nieuwbouw- als renovatieproject overlopen we samen met u de voorwaarden om te bekijken of uw woning of uw project geschikt is om een warmtepomp te installeren, en dit zowel voor de productie van warm water als verwarming via uw vloerverwarming of uw radiatoren/convectoren. Wij leveren elke nieuwe installatie af met attest en RESCert-certificeringsnummer voor uw premie aanvraag.

Wij van verwarmingguns.be zorgen ervoor dat elke nieuwe installatie de duurzaamheidstoets ondergaat. Ook in de toekomst zorgen we nog voor het onderhoud zodat deze zijn gehele levensduur optimaal zal blijven functioneren.

 
Luchtwater warmtepomp   Met een verticale captatie

Met een lucht/water-warmtepomp hoef je niet te graven of te boren.

In plaats daarvan onttrek je de energie direct uit de lucht via een buitenunit. 

De investeringskost blijft dus zeer interessant en  lager omdat een geothermische boring niet nodig is.

Echter doordat de warmtebron (buitenlucht) zeer variabel is, en de meeste draaiuren plaatsvinden tijdens de koudste periodes, ligt het rendement van deze warmtepompen lager dan bij de geothermische systemen.

Bovendien kan er enkel actief gekoeld worden in de zomer.​

 

Gesloten PE-wisselaars worden ingeboord 50 tot 150m diep onder de grond.

De milieuvriendelijke antigel in de buizen onttrekt de vrij constante warmte van de aardkorst.

Deze warmte wordt via de warmtepomp “opgepompt” tot een bruikbare temperatuur voor de verwarming van de woning en sanitair warm water.(50-55°C)

(!) Geothermie heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van een cv-ketel op gas of stookolie. Je kan namelijk via de warmtepomp koelen.


 
Lucht en bodempompen zijn in staat om de CO2-emissies van uw huis tot 75% te reduceren en vormen daarmee uw persoonlijke bijdrage aan de Europese doelstellingen om in 2030, 32% van de energie uit duurzame bronnen te halen
     
 WERKING VAN EEN WARMTEPOMP
   
1.ENERGIE ONTTREKKEN
 
2. COMPRESSIE
De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om via een warmtewisselaar een koelvloeistof te verdampen.
 

De koelvloeistof gaat in gasfase naar een compressor.
Door het samenpersen van de gassen stijgt de temperatuur


3. WARMTEWISSELAAR
 
4. EXPANSIEVENTIEL
De opgewarmde gassen komen in een tweede warmtewisselaar terecht, die de warmte afgeeft aan de verwarmingsinstallatie. Hierbij condenseren de koel-gassen terug tot een vloeistof.
 
Tenslotte , in een expansieventiel daalt de temperatuur van de koelvloeistof, waarna de volledige cyclus zich herhaalt.

 
 THERMIA downloads
     
LUCHTBRON WARMTEPOMP
GRONDBRON WARMTEPOMP
COMMERCIËLE WARMTEPOMP
     
 
 
 
 
Meer info: www.verwarmingguns.be    -   info@verwarmingguns.be    -    jan@verwarminnguns.be    -   052/ 31 11 28